Bauke Mollema wacht nog spannend duel met groot talent

Bauke Mollema wacht nog spannend duel met groot talent
Foto: © photonews

Bij het uitvallen van Tom Dumoulin leek het een teleurstellende grote ronde te worden voor onze noorderburen. Een ritzege is er nog niet van gekomen, maar een sterke Bauke Mollema redt de meubelen. Hij ligt op schema om in de top vijf te eindigen, al loert het gevaar nog om de hoek.

De voorsprong op de andere renners uit de top tien is immers niet van die mate dat de plek van Mollema bij de eerste vijf al verzekerd is. In de eerste plaats is er Rafal Majka. De Pool van Bora-Hansgrohe rijdt een alerte Giro, maar moest in de laatste bergritten toch relatief veel prijsgeven. De kans lijkt ons klein dat hij richting Monte Avena Mollema op grote afstand kan rijden.

Op Simon Yates valt moeilijk een pijl te trekken. Het is duidelijk dat hij niet in zijn beste vorm verkeert, anders zou de Brit wel meedoen voor de prijzen. Voor een ereplaats mag je hem evenwel nooit afschrijven. Maar Mollema kwam sterk voor de dag in de tweede tijdrit en daar moet hij vertrouwen uit putten. Zelfs als hij bergop Yates moet lagen gaan, moet hij uit het werk tegen de chrono voordeel moeten halen.

NIET VOOR NIETS WITTE TRUI

De voornaamste belager voor die vijfde plek is dus ongetwijfeld Miguel Angel Lopez, die meer dan waarschijnlijk voor het tweede jaar op rij de witte trui voor beste jongere gaat winnen. Lopez is ondertussen 25. Ook de Astana-renner had vooraf op minstens het podium gehoopt, maar toonde in de rit naar San Martino di Castrozza er nog zin in te hebben.

Zijn achterstand is van die mate dat hij wel in de bergen nog genoeg schade kan aanrichten. De voorgift van Mollema op hem is amper 27 seconden. Het is ook voor Lopez een Giro met horten en stoten: veel pech zette hem al vroeg op achterstand, op andere momenten moest hij de rol dan weer gewoon lossen en naar het einde toe lijkt hij er weer helemaal door te komen.

NOG MEER DEMARRAGES LOPEZ OP KOMST?

De favorieten om de eindzege gaven hem dan wel de kans om weg te rijden op de slotklim in de negentiende etappe, maar er ging wel veel uit van zijn demarrage. De seconden die hij op korte tijd bijeen reed, doet geloven dat Mollema maar beter elke beweging van de Colombiaan naarstig in het oog kan houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties