Jürgen Roelandts weerlegt de twijfels en ziet zijn ploeg eindzege wegkapen in Italië

Jürgen Roelandts weerlegt de twijfels en ziet zijn ploeg eindzege wegkapen in Italië
Foto: © photonews

De ploeg van Jürgen Roelandts staat er goed voor in de Ronde van Italië. Het kan voorlopig beslag leggen op de eerste en vierde plaats. Sommigen twijfelen eraan of Carapaz de zege wel over de meet kan trekken, maar Roelandts wijst op de sterkte van de ploeg in het hooggebergte.

Roelandts spreekt in HLN zijn vertrouwen uit in zijn ploegmaats. "Carapaz en Landa lijken de twee beste klimmers. Ze nemen vaak initiatief en ik hoop dat ze blijven aanvallen, want op die manier doen ze de anderen pijn. In de tijdrit zijn ze in het nadeel, maar met de voorsprong die Carapaz nu heeft, zou het moeten lukken."

PLOEGLEIDER ALS TALISMAN?

De Ecuadoraan heeft wel niet bijzonder veel ervaring met zulke situaties. Daar wees ook Alberto Contador recent nog op. Roelandts maakt zich er weinig zorgen over. "Er zijn weinig ploegen die zoveel ervaring hebben met grote rondes als Movistar. Garcia Acosta is eerste ploegleider in de Giro: hij zat ook aan het stuur toen Quintana de Vuelta won. Hij weet wat een renner nodig heeft."

Het geloof van onze landgenoot in zijn team is dus groot. "Movistar heeft gewoon de beste ploeg in de bergen. Ze zitten vaak met drie man bij de laatse tien. Landa kan nog een rol spelen. Ik zou het goed vinden als hij niet volledig in dienst van Carapaz moet rijden en kan blijven aanvallen. Carapaz kan het desnoods iets voorzichtiger aanpakken en in het wiel blijven bij Nibali en Roglic."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties