Laurens De Plus blijft constant op Roglic inpraten: "Ik hoop dat hij nog een keer kan uitpakken"

Laurens De Plus blijft constant op Roglic inpraten: "Ik hoop dat hij nog een keer kan uitpakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Plus is misschien wel dé ontbrekende factor voor Jumbo-Visma in de bergritten van de Giro. Wie weet hoe het er had uitgezien met hem erbij? Ook vanop het thuisfront probeert hij wel zijn rol te spelen door Primoz Roglic te blijven motiveren.

Dat is geen evidentie, aangezien de tendens tijdens deze Giro niet in het voordeel van de Sloveen is. "Primoz is verstandig geweest door in de tweede week nog wat reserve te bewaren", merkt De Plus toch op in HLN. "Hij draait nog altijd mooi rond, maar ik merk dat hij mentaal een 'knakje' heeft gehad. Ik probeer hem eraan te herinneren dat een podiumplaats in een grote ronde ook al heel mooi is."

Positivisme is dus de boodschap. Voorts is het hopen op een sterke laatste tijdrit. "Deze Giro is heel leerrijk. Het is voor veel mensen de eerste keer. Daarom zal dit altijd een positief verhaal blijven." En een sterke laatste chrono in Verona, dat komt in orde? "Vorig jaar aan het einde van de Tour kon hij geen toptijd meer neerzetten. Ik hoop dat hij zondag nog een keer kan uitpakken."

NIBALI TOPKANDIDAAT

De Plus geeft zo wel aan dat de favorietenrol niet meer aan Roglic is besteed. "Nibali lijkt elke dag beter te worden. En Carapaz koerst alsof het elke dag een eendagskoers is. Indrukwekkend, maar ik weet niet of die het gaat houden. Voor mij is Nibali de topkandidaat: hij is zo rustig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties