Nibali denkt aan heroïsche aanval à la Froome: "Je kunt totaal ineenstorten en alles verliezen"

Nibali denkt aan heroïsche aanval à la Froome: "Je kunt totaal ineenstorten en alles verliezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vincenzo Nibali moet nog een kleine twee minuten goedmaken op Carapaz en ook nog renners als Roglic en Landa achter zich houden als hij de Giro wil winnen. Nibali wil er gerust vol voor gaan, maar is zich ook bewust van de risico's van een opportunistische aanval.

Vooral in de rit van zaterdag liggen er nog mogelijkheden. Italiaans bondscoach Cassani raadde Nibali aaan om al op de Passo Manghen te demarreren en zo een nummer op te voeren dat gelijkaardig is aan wat Froome vorig jaar deed. "Tweede of derde eindigen heeft geen enkele waarde, maar ik moet zien wat de benen zeggen. Ik moet ook respect tonen voor het werk dat mijn ploegmaats voor me deden", reageert Nibali bij Cyclingnews.

RISKANTE ONDERNEMINGEN

De renner van Bahrein-Merida wikt en weegt dus zijn opties. "Als je de benen niet hebt, is het moeilijk om aan een aanval à la Froome te beginnen. Het zijn riskante ondernemingen. Je kunt totaal ineenstorten en alles verliezen", besluit de Haai van Messina.

Nibali beseft wel hoe belangrijk het is om goed om te gaan met de resterende energie aan het einde van een grote ronde. "Elke Giro heeft zijn verhaal, elke rit heeft zijn verhaal. Het zal niet rechttoe rechtaan zijn. Er komen twee zeer moeilijke dagen aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties