Op de tanden bijtende Serry onder de indruk: "Man man man, dat zijn kerels hoor"

Pieter Serry niet opgewassen tegen tempowisselingen Chaves

Op de tanden bijtende Serry onder de indruk: "Man man man, dat zijn kerels hoor"
Foto: © photonews

Aan de offensieve intenties ligt het niet bij de Belgen in de Giro. Ook Pieter Serry is al meer dan één keer in de aanval geweest. De nul van de tabellen vegen in Italië voor Deceuninck-Quick.Step lukte niet, al kwam hij toch wel behoorlijk in de buurt.

Serry ging nog mee met Esteban Chaves, die uiteindelijk als eerste over de meet zou rijden. "Zijn tempowisselingen hebben mij de das omgedaan", bekende Serry bij Sporza. "Hij is explosiever. Ik heb alles geprobeerd om hem zo lang mogelijk te volgen."

De Belg hield het vol tot in de laatste paar kilometers. "Tot ik op een bepaald moment over mijn toeren ging. Ik had kramp op het einde." Niet verwonderlijk: Chaves bleef bergop voortdurend venijnige speldenprikken uitdelen. "Man man man, dat zijn kerels hoor."

TEMPOWISSELINGEN

Serry waagde al eerder in deze Giro zijn kans in een ontsnapping. "Misschien was ik er de vorige ritten wel wat dichterbij. Dan was ik nog goed genoeg en fris genoeg. Die tempowisselingen kon ik niet aan." Hij had wel snel door dat ze in de kopgroep voor de overwinning reden. "Ik denk dat de klassementsrenners zich een beetje gespaard hebben voor morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties