Pieter Serry moet pas in slotkilometers het hoofd buigen voor Colombiaanse klimmer

Esteban Chaves sterkste klimmer in vlucht van Serry

Pieter Serry moet pas in slotkilometers het hoofd buigen voor Colombiaanse klimmer
Foto: © photonews

De teller van Deceuninck-Quick.Step staat nog altijd op nul in de Giro, al zal het aan de inspanningen van Pieter Serry niet gelegen hebben. Serry beet kranig van zich af op weg naar San Martino di Castrozza, maar kon niet beletten dat Esteban Chaves naar de ritzege klauterde.

De derdelaatste rit was nog eens een kans voor de aanvallers en dat had Pieter Serry goed begrepen. De Belg van Deceuninck-Quick.Step zat samen met tien andere renners in de vlucht van de dag. Zijn metgezellen waren Bidard, Vendrame, Boaro, Senni, Antunes, Le Gac, Chaves, Canola, Santaromita en Marcato. Carboni, Boivin en Brown gingen in de tegenaanval.

De laatste twee faalden in hun opzet, maar Carboni kon na kilometers achtervolgen wel aansluiten. Ondertussen liep het verschil met het peloton boven de acht minuten. De tussensprint kwam er overigens nog aan. Aangezien er een ruime kopgroep voorop was, mocht Ackermann op zijn beide oren slapen. De Duitser gaat de puntentrui mee naar huis nemen als hij de Giro uitrijdt.

SERRY VERSNELT OP SLOTKLIM

Boaro kon vooraan de benen niet meer stilhouden en nam een aantal seconden. De Italiaan waaide vanzelf terug tot bij zijn medevluchters. Op 14 kilometer van de aankomst begonnen de leiders aan de slotklim. Canola probeerde als niet-klimmer op de verrassing te spelen door als eerste aan te gaan. Er werd een tijdje gelonkt, maar Serry schudde wel een forse versnelling uit zijn benen.

Slechts drie andere vluchters konden hem volgen: Chaves, Bidard en Vendrame. Ze waren snel bij Canola. Die was eraan voor de moeite bij een prik van Chaves. Het zou lang niet diens laatste cartouche zijn. Vendrame beleefde een sportief drama: zijn ketting ging eraf in de slotkilometers. Serry en Bidard beten nog even op hun tanden, maar moesten toch kraken onder druk van Chaves.

GROTE TERUGKEER VAN CHAVES

Een deugddoende zege was zo binnen voor de klimmer van Mitchelton-Scott, die stilaan terug lijkt na een lange mindere periode. Het waren Vendrame en Serry die nog tweede en derde werden. Serry legde mooi beslag op de vijfde plaats.In de achtergrond kregen we ook nog strijd bij de favorieten: witte trui Lopez kreeg de nodige vrijheid. 

Roglic leek zich ook wat beter te voelen en deelde eveneens een prikje uit, maar Nibali dichtte het gaatje. Lopez pakte nog ruim veertig seconden op de andere favorieten. Die maken zich ongetwijfeld op voor een helse strijd in de laatste bergrit zaterdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties