Ploegmaat van Oliver Naesen zet eind dit seizoen een punt achter profcarrière van zeventien jaar

Samuel Dumoulin stopt eind dit jaar met wielrennen

Ploegmaat van Oliver Naesen zet eind dit seizoen een punt achter profcarrière van zeventien jaar
Foto: © photonews

De ploeg van Oliver Naesen zal er in 2020 sowieso al een klein beetje anders uitzien dan dit jaar. Er zal dan immers geen beroep meer gedaan kunnen worden op de diensten van Samuel Dumoulin. De Fransman heeft besloten dat hij na dit jaar een punt zet achter zijn wielercarrière.

Dat heeft de man met de snelle benen bevestigd aan verschillende Franse media. Begin dit jaar had Dumoulin nog niets besloten, maar hij voelt dat zijn lichaam niet meer zo reageert als vroeger. Dat is ook niet helemaal onlogisch: Dumoulin mag komende augustus 39 kaarsjes uitblazen.

Hij zal zijn volledige carrière bij Franse ploegen gereden hebben. Zijn eerste stapjes in het profwielrennen zette hij in 2002 bij Jean Delatour. Er volgde al een passage van drie jaar bij AG2R. Tussen 2008 en 2012 reed hij voor Cofidis, maar in 2013 volgde een terugkeer naar de oude stal.

RITWINNAAR IN DE TOUR

Dumoulin was vooral bekend als spurter en puncher. Op die manier grossierde hij in ereplaatsen. Veelwinnaar zijn was niet meteen aan hem besteed, al waren 2010 en 2016 wel goede jaren met telkens vijf overwinningen. Zijn hoogtepunt beleefde Dumoulin in 2008. Toen won hij de derde etappe in de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties