Roze trui krijgt nog te maken met tegenwind uit de eigen ploeg: "Waarom zou ik er niet in geloven?"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mikel Landa wil ondanks leiderspositie voor ploegmaat Carapaz zelf nog winnen

Roze trui krijgt nog te maken met tegenwind uit de eigen ploeg: "Waarom zou ik er niet in geloven?"
Foto: © photonews

De dagen van de waarheid komen eraan in de Ronde van Italië. Vooral de voorlaatste rit naar Croce d'Auna oogt nog zwaar en er is uiteraard nog de tijdrit in Verona. De kaarten liggen goed voor een verrassende eindzege van Richard Carapaz. Al heeft zijn teamgenoot Landa ook nog zijn ambities.

Na de eerste week van de Giro had niemand nog een cent gegeven voor de kansen van Mikel Landa. Knap dus dat de Spanjaard enkele dagen voor het einde nog meedoet voor het podium. En zelfs voor de eindzege, als we hem mogen geloven.

Ik doe zelf ook nog altijd mee 

Mikel Landa

"We moeten de roze trui van Richard Carapaz verdedigen, maar ik doe zelf ook nog altijd mee." Een duidelijk statement van de Movistar-renner in La Gazzetto dello Sport. "De laatste twee bergetappes zullen vreselijk worden. Ik heb afgezien in het eerste deel van de Giro, maar nu is alles anders."

Landa staat momenteel op drie minuten en drie seconden van Carapaz. In die laatste ritten kan er wel nog één en ander veranderen. "Richard en ik moeten bij elkaar blijven en geconcentreerd zijn. Ik wil op het podium eindigen en kan ook nog winnen. Ik heb de hoop nooit verloren. Waarom zou ik er niet in geloven?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties