Sander Armée beloond met dichte ereplaats voor het doen slagen van ontsnapping
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Affini sprint sneller dan Skaarseth en Armée in vierde rit Ronde van Noorwegen

Sander Armée beloond met dichte ereplaats voor het doen slagen van ontsnapping
Foto: © photonews

Lotto-Soudal was in de Ronde van Noorwegen voor de tweede maal in de buurt van een ritzege. Lawrence Naesen eindigde al vierde in de openingsetappe. Sander Armée koos in rit vier voor het offensief. Het leverde hem de derde plaats op. Edoardo Affini zegevierde aan de meet.

In de vierde etappe met aankomst in Sandefjord wilde Sander Armée zijn kans wel wagen. De Belg van Lotto-Soudal kreeg vijf renners mee in de vroege vlucht: Affini,Turek, Scully, Quaade en Skaarseth. De kopgroep had een maximale voorsprong van meer dan vier minuten.

DECEUNINCK-QUICK.STEP ROERT ZICH

Lange tijd ging er maar weinig af van dat verschil. Deceuninck-Quick.Step verhoogde dan wel het tempo in het peloton. Bij het ingaan van de laatste 25 kilometer was de kloof nog 2 minuten en 15 seconden. Het peloton werd overigens nog opgeschrikt door een val van Matteo Malucelli van Caja Rural.

Met nog 10 kilometer te gaan was er nog altijd een verschil van 50 seconden. Onder andere Bystrom probeerde het dan maar zelf. De tegenaanvallers werden weer tot de orde geroepen. Op 2 kilometer van de aankomst hadden de leiders nog 19 seconden over.

VLUCHTERS BLEVEN VOOROP

Het zou dus heel nipt worden, maar de vluchters werden beloond voor hun inspanningen en bleven voorop. Zo lag er dus een kans op ritwinst voor Armeé. Affini schudde echter de strafste versnelling uit zijn benen. Ook Skaarseth ging Armée nog vooraf. De man van Lotto-Soudal moest zich tevreden stellen met de derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties