Sunweb herschikt zijn pionnen: Dumoulin en andere pechvogels kennen hun verdere plannen

Sunweb herschikt zijn pionnen: Dumoulin en andere pechvogels kennen hun verdere plannen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sunweb is niet bepaald de ploeg die dit jaar al het minste pech kende. Een resem valpartijen schakelde belangrijke pionnen uit op belangrijke momenten. Die moeten nu kijken in welke koersen ze wel weer op hun fiets kunnen kruipen en hun ploeg eventueel aan zeges kunnen helpen.

De zwaar bebloede knie van Tom Dumoulin na de vierde etappe van de Ronde van Italië is een beeld dat helaas nog wel even meegaat. De dag nadien startte de Nederlander nog wel tegen beter weten in, maar moest hij al snel weer afstappen. Zijn ploeg hoopt hem aan de start te kunnen brengen van de Dauphiné, die doorgaat van 9 tot 16 juni.

In diezelfde Giro kwam ook Sam Oomen serieus ten val. De klimmer liep hierbij een gebroken heup op en staat dus voor langere tijd aan de kant. Indien hij zich dit jaar nog wil tonen als klassementsman, moet hij zijn vizier richten op de Vuelta. Deelname aan de Ronde van Frankrijk is in elk geval uitgesloten.

KELDERMAN NAAR DE TOUR

Wie er wel bij zal zijn in de Tour, is Wilco Kelderman. Dat heeft teammanager Iwan Spekenbrink laten weten. Kelderman ging in de Ronde van Catalonië zwaar onderuit en brak daarbij zijn sleutelbeen en nekwervel. Hij zit inmiddels dus wel op schema voor de Grand Départ in Brussel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties