Tiesj Benoot denkt al na over wat te doen na zijn carrière: "Joggen en mountainbiken volstaat niet om dagen te vullen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Tiesj Benoot wil diploma economie binnenhalen

Tiesj Benoot denkt al na over wat te doen na zijn carrière: "Joggen en mountainbiken volstaat niet om dagen te vullen"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot vertoeft momenteel op de Sierre Nevada om zich voor te bereiden op de Ronde van Frankrijk. Daar komt hij nog meer schoon volk tegen. Toch is de renner van Lotto-Soudal niet enkel bezig met de korte termijn, maar denkt hij ook al over wat te doen na zijn wielerloopbaan.

Gezelschap genoeg alvast op de Sierra Nevada. "Voor de Tour gaat nu ongeveer 90 procent van het peloton op hoogtestage. Na het epotijdperk heeft die nu ook veel meer effect. Elke ambitieuze renner traint op hoogte of slaapt in een speciale tent", zegt Benoot aan Sporza. "De ene helft van het peloton doet dat hier, de andere helft traint op de Teide in Tenerife."

EXAMEN OP 12 JUNI

Toch is de Tour niet het enige waar Benoot mee in zijn hoofd zit. Ook zijn studies economie nemen enige tijd in beslag. "Ik ben nu het vak portfoliomanagement aan het blokken voor een examen op 12 juni. Het helpt me de koers te relativeren. En een hoofdstuk afwerken, geeft me toch een beter gevoel dan een nieuw level te gamen."

De winnaar van de Strade Bianche van vorig jaar vat het echt wel serieus op. "Wat ik na mijn carrière ga aanvangen met mijn diploma, kan ik nog niet voorspellen. Ik zal alleszins uitdagingen nodig hebben. Een beetje joggen en mountainbiken volstaat niet om mijn dagen te vullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 

Nieuwste reacties