Tiesj Benoot denkt al na over wat te doen na zijn carrière: "Joggen en mountainbiken volstaat niet om dagen te vullen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Tiesj Benoot wil diploma economie binnenhalen

Tiesj Benoot denkt al na over wat te doen na zijn carrière: "Joggen en mountainbiken volstaat niet om dagen te vullen"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot vertoeft momenteel op de Sierre Nevada om zich voor te bereiden op de Ronde van Frankrijk. Daar komt hij nog meer schoon volk tegen. Toch is de renner van Lotto-Soudal niet enkel bezig met de korte termijn, maar denkt hij ook al over wat te doen na zijn wielerloopbaan.

Gezelschap genoeg alvast op de Sierra Nevada. "Voor de Tour gaat nu ongeveer 90 procent van het peloton op hoogtestage. Na het epotijdperk heeft die nu ook veel meer effect. Elke ambitieuze renner traint op hoogte of slaapt in een speciale tent", zegt Benoot aan Sporza. "De ene helft van het peloton doet dat hier, de andere helft traint op de Teide in Tenerife."

EXAMEN OP 12 JUNI

Toch is de Tour niet het enige waar Benoot mee in zijn hoofd zit. Ook zijn studies economie nemen enige tijd in beslag. "Ik ben nu het vak portfoliomanagement aan het blokken voor een examen op 12 juni. Het helpt me de koers te relativeren. En een hoofdstuk afwerken, geeft me toch een beter gevoel dan een nieuw level te gamen."

De winnaar van de Strade Bianche van vorig jaar vat het echt wel serieus op. "Wat ik na mijn carrière ga aanvangen met mijn diploma, kan ik nog niet voorspellen. Ik zal alleszins uitdagingen nodig hebben. Een beetje joggen en mountainbiken volstaat niet om mijn dagen te vullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/01/2020 Nommay (FRA)
21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK

Nieuwste reacties