Wisselend succes voor Belgen: Neuville succesvol in shakedown, landgenoot rijdt lek in midden van woestijn

Wisselend succes voor Belgen: Neuville succesvol in shakedown, landgenoot rijdt lek in midden van woestijn
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De uitermate zware crash van Thierry Neuville in Chili was een akelig zicht, maar dat weerhoudt hem er niet van om in Portugal er weer volle bak tegenaan te gaan. Hij was zelfs het snelst in de shakedown. Elders verging het zijn landgenoot Tom Colsoul heel wat minder goed.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul kropen voor het eerst sinds hun crash in Chili in een nieuwe wedstrijdwagen van Hyundai. Het gevoel zat meteen goed. Neuville ging drie keer de baan op en reed bij zijn derde doortocht de snelste tijd: hij was 0,1 seconde sneller dan Kris Meeke en 0,4 seconden sneller dan Teemu Suninen.

NEUVILLE TANKT VERTROUWEN

Dat is uiteraard peanuts bij de tijdsverschillen die straks in de klassementsritten zullen opgetekend worden, maar het is alvast goed voor het vertrouwen. Zeker met het verleden indachtig: Neuville won vorig jaar nog de rally van Portugal.

Tot daar het WRC-kampioenschap. Ook in Kazachstan zijn ze momenteel aan het rallyrijden. Tom Colsoul kwam er samen met Bernhard Ten Brinke in aanmerking voor de dagzege, tot een lekke band er anders over besliste. In het midden van de woestijn hadden ze de pech om lek te rijden op een nagel, die vervolgens warempel in de band bleef steken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties