Ploeg van Van Avermaet heeft ronderenner voor 2020 zo goed als beet

Ilnur Zakarin komt in 2020 wellicht uit voor CCC

Ploeg van Van Avermaet heeft ronderenner voor 2020 zo goed als beet
Foto: © photonews

Voor het klassieke seizoen heeft CCC uiteraard Greg Van Avermaet, maar in de grote ronden kan het geen echte kopman naar voren schuiven. Daarom was de Poolse ploeg naarstig op zoek een klimmer en/of klassementsman. Die lijkt het nu ook gevonden te hebben.

Bronnen van CyclingWeekly hebben immers bevestigd dat Ilnur Zakarin Katusha-Alpecin aan het einde van het jaar zou verlaten voor CCC. Zo zou de nieuw samengestelde ploeg toch al een klimmer met zekere naam en faam in huis hebben. 

Zakarin eindigde derde in de Vuelta van 2017. In hetzelfde jaar werd hij Russisch kampioen tijdrijden. Ook heeft hij al twee ritzeges in de Ronde van Italië en één Tourrit op zijn naam staan. Officieel mogen transfers nog niet aangekondigd worden, al lekte wel al uit dat Nibali wellicht naar Trek-Segafredo gaat en Landa naar Bahrein-Merida. Met Zakarin is er nu een derde renner die zijn nieuwe bestemming al heeft gevonden.

RITWINNAAR IN HUIDIGE GIRO

Eén van zijn ritzeges in de Giro behaalde Zakarin in de editie van dit jaar: in de dertiende rit naar Lago Serru was hij de sterkste. In het algemene klassement bekleedt hij op één etappe van het einde de twintigste positie. Zakarin is bezig aan zijn vijfde jaar bij Katusha.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties