Aanvallen van Evenepoel en Lotto-Belgen kunnen ritzege Halvorsen niet verhinderen

Kristoffer Halvorsen sprint naar zege in zesde etappe Ronde van Noorwegen

Aanvallen van Evenepoel en Lotto-Belgen kunnen ritzege Halvorsen niet verhinderen
Foto: © photonews

De Belgen laten zich van hun beste kant zien in de Ronde van Noorwegen, toch wat het aanvallend koersen betreft. Remco Evenepoel koos alweer voor het offensief en in de finale deden Bjorg Lambrechts en Tim Wellens hem dat na. De zege was echter voor Halvorsen, die het snelst was in de massasprint.

Het was nog een andere Belg die als eerste zijn aanvalslust toonde: Maarten Wynants. De renner van Jumbo-Visma kreeg Reinders, Abrahamsen en Bendixen mee. Vanuit de achtergrond reageerden Remco Evenepoel en Carl Fredrik Hagen: zij reden een kloof van een paar minuten dicht.

Zo werd het een kopgroep van zes. In de achtervolging namen UAE en Dimension Data hun verantwoordelijkheid. De voorsprong van de leiders slonk zo al vroegtijdig. Op vijftien kilometer van de meet was alles weer bij mekaar.

EREPLAATS VOOR LAMPAERT

Er kwam wel nog een beklimming aan, de Smeden. Lambrecht en Hirschi, twee renners die zich al vaker in deze Ronde van Noorwegen, zagen daar hun kans om te demarreren. Hun aanval werd eveneens tenietgedaan, net als die van Wellens. Ook een uitval van Boasson Hagen mocht niet baten. Halvorsen was in de sprint sneller dan Bol en Kristoff. Met een zesde plaats had Yves Lampaert een mooie ereplaats beet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties