Baptiste Planckaert heeft één van grootste zeges uit zijn carrière beet

Baptiste Planckaert heeft één van grootste zeges uit zijn carrière beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet Sam Bennett, niet Nils Politt, maar wel Baptiste Planckaert heeft een 1.1-wedstrijd met naam en faam op zijn palmares gezet. Het gaat om de Rund um Köln. Planckaert bleef samen met de Duitser Pfingsten verrassend voorop. De renner van Wallonie-Bruxelles triomfeerde in de sprint.

Het was geen editie die zou uitdraaien op een massasprint. De snelle mannen die kans wilden maken, moesten meegaan in de vlucht. Eerst ontstond er een kopgroep van zestien man. In een latere fase van de wedstrijd kwam het tot een samensmelting met een achtervolgend groepje.

ACHT RENNERS MOGEN EVEN DROMEN

Drie Belgen maakten deel uit van de ontsnapping: Benjamin Declercq, Baptiste Planckaert en zijn ploegmaat Lionel Taminiaux. Sam Bennett van Bora-Hansgrohe werd vooraf getipt als topfavoriet en zat mee in de vlucht, maar ging overboord op de hellingen. Zo bleven er nog acht renners over voorin: Carisey, Perry, Pfingsten, Planckaert, Politt, Rutsch, Schillinger en Taminiaux.

Planckaert en Pfingsten reden in de finale met hun tweetjes weg. Ze gingen de laatste ronde in met een voorsprong van veertig minuten en werden niet meer teruggegrepen. Pfingsten had zo de kans om Bora-Hansgrohe alsnog de zege te bezorgen, maar Planckaert bleef hem de baas. Met ook nog de derde plaats voor Taminiaux werd het helemaal een podium om van te dromen voor Wallonie-Bruxelles.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties