Campenaerts denkt aan belang van de sport na nieuwe tweede plaats: "Veel leuker als underdog tijdrit kan winnen"

Campenaerts denkt aan belang van de sport na nieuwe tweede plaats: "Veel leuker als underdog tijdrit kan winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro van 2019 heeft geen enkele Belgische ritzege opgeleverd. Victor Campenaerts was er wel tweemaal dichtbij. Net als in San Marino moest de tijdritspecialist ook in Verona vrede nemen met een tweede plaats. Dat Chad Haga de beste tijd neerzette, was wel een ferme verrassing.

"Ik dacht dat ik tot het einde in de hot seat zou zitten", gaf Campenaerts bij Eurosport toe dat de verwachtingen hoog waren. "De voorbereiding was perfect gelopen. Ik had gisteren Adam Hansen die in mijn dienst reed zodat ik zo zuinig mogelijk de tijdslimiet kon halen. Ik reed met een heel goed gevoel rond", was er ook wel tevredenheid over zijn prestatie.

Winnaar Haga was tot dusver wat onder de radar gebleven. "Ik had hem wel hoog ingeschat. Ik had hem eens gespot in de gruppetto. Ik wist dat hij hiermee bezig was, maar ik dacht hem wel de baas te kunnen. Het is iets gemakkelijker te verwerken als je na vijf minuten uit de hot seat wordt gereden dan na drie uur. Dat heb ik al voorgehad met Roglic in Romandië en ook in San Marino."

AFDALING HAD SNELLER GEKUND

Uiteindelijk was het verschil slechts vier seconden. Dan gaat een mens al eens nadenken waar hij rapper had kunnen gaan. "Ik denk dat ik mezelf weinig te verwijten heb. Had ik in de afdaling sneller kunnen rijden? Zeker, maar dat maakt deel uit van je tijdrit."

GEEN SAAIE SPORT

Dat de topfavoriet het niet haalt, is wel een gegeven dat vaker voorkomt aan het einde van een grote ronde. "Het zou heel saai zijn als ik op iedere website met drie sterren stond en dan ook de overwinning zou pakken. Zelf had ik dat liefst zo gewild, maar het is veel leuker als een underdog de tijdrit kan winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties