Campenaerts en De Gendt leggen nipt de duimen voor verrassende Amerikaan, Carapaz winnaar van 102de Giro

Chad Haga blijft Campenaerts en De Gendt nipt voor in slottijdrit

Campenaerts en De Gendt leggen nipt de duimen voor verrassende Amerikaan, Carapaz winnaar van 102de Giro
Foto: © photonews

Na zijn tweede plaats in de tijdrit naar San Marino was Victor Campenaerts de topfavoriet voor de laatste opdracht uit de Giro in Verona. Campenaerts presteerde net als De Gendt erg verdienstelijk, maar de Amerikaan Chad Haga deed het nog beter. De eindzege in de Giro is voor Carapaz.

Campenaerts kwam aan het tussenpunt voorbij na 14'08". Dat was slechts zes seconden sneller dan de Tsjech Cerny, maar de rest werd wel op meer dan driekwart minuut gezet. Cerny trok zijn goede inspanning door en was aan de finish sneller dan Tom Bohli. Campenaerts deed zelf wel nog zeven seconden beter met een eindtijd van 22'11".

Verrassend genoeg mocht de Europese kampioen ook niet lang plaatsnemen in de hot seat. Chad Haga van Sunweb verbeterde zijn tijd met vier seconden. De Gendt presteerde ook wel sterk en reed naar een voorlopige derde plaats. De Gendt was slechts twee seconden trager dan Campenaerts. Vervolgens was het uitkijken naar de mannen uit de top tien.

ROGLIC NOG NET VOORBIJ LANDA

Lopez zou zijn zesde plaats in het algemene klassement alvast nog afstaan aan Majka. Roglic kwam niet in aanmerking voor de ritzege. Omdat Landa voor zijn doen een goede tijdrit reed, werd het nog een spannende strijd om de laatste podiumplaats. Roglic moest 23 seconden goedmaken op Landa en zou uiteindelijk met een verschil van acht seconden over de Spanjaard wippen.

Ook de andere klassementsmannen kwamen niet meer in de buurt van de ritzege. Die was dus voor Haga, die zo de eerste overwinning uit zijn profcarrière boekte en de miserabele Giro van Sunweb nog wat kleur gaf. Hij ging twee Belgen vooraf. De tweede en derde plek voor Campenaerts en De Gendt blijven wel eervolle plaatsen.

MOMENT VAN GLORIE VOOR CARAPAZ

Roze trui Carapaz had meer dan genoeg voorsprong om zijn eindzege niet meer in het gedrang te laten komen en mocht zich opmaken voor zijn moment van glorie in het amfitheater. Hij houdt meer dan een minuut over op Vincenzo Nibali. Primoz Roglic eindigt dus derde in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties