Giro-organisator verdedigt zich tegen kritiek en hoopt Sagan te strikken

Giro-organisator verdedigt zich tegen kritiek en hoopt Sagan te strikken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu enkel nog de tijdrit in Verona over blijft, kan de Ronde van Italië al eens geanalyseerd worden. Al bij al zijn er toch teveel etappes van lange afstand geweest die een eentonig verloop kenden. Al verdedigt organisator Mauro Vegni, die in 2020 Sagan naar de Giro wil halen, zich tegen die theorie.

De Italiaan is dus niet van oordeel dat de organisatie voor minder kilometers moest opteren. "Ik denk dat wielrennen een sport is die gemaakt is voor diegenen die de capaciteit hebben om hard te werken en opofferingen te brengen. Ik ben er niet van overtuigd dat kortere etappes spektakel zullen brengen", reageert Vegni bij VeloNews.

Langere ritten tonen weerstand van renners aan 

Mauro Vegni

De organisator denkt dus niet dat een ander soort parcours of een andere opdeling voor meer animo gezorgd had. "Ik ga helemaal niet akkoord met dat idee. De langere ritten tonen de weerstand van de renners aan. De winnaar van een grote ronde zoals de Giro moet een complete atleet zijn die fysiek en mentaal sterk is."

Vegni droomt wel nog altijd van een deelname van Peter Sagan. De drievoudig wereldkampioen opteerde tot dusver steeds voor de Ronde van Californië en reed de Giro dus nog nooit. "Niemand heeft me al gezegd dat hij volgend jaar niet één van de protagonisten kan zijn. We hopen Peter Sagan in de Giro te zien in de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties