Michel Wuyts beoordeelt de strijd om het roze: "Ploegleiding Jumbo-Visma heeft geblunderd"

Michel Wuyts beoordeelt de strijd om het roze: "Ploegleiding Jumbo-Visma heeft geblunderd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog een tijdritje van zeventien kilometer en de Giro zit erop. Michel Wuyts twijfelt er niet aan dat de roze trui om de schouders van Richard Carapaz blijft. De commentator zag voornamelijk diens ploeg Movistar sterk voor de dag komen, in tegenstelling tot Jumbo-Visma.

Met Carapaz lijken we een verrassende winnaar te krijgen. "Hij was vorig jaar vierde, zonder ook maar één keer aanspraak te maken op winst. Dit keer heeft hij het wel puik gedaan", zegt Wuyts in De Zondag. "Ook omdat hij op de juiste momenten de vrijheid heeft genomen om zijn kans te gaan. Hij toonde karakter en werd gesteund door het sterkste team. Movistar stak er met kop en schouders bovenuit."

ROGLIC GEÏSOLEERD

Bij de ploeg van topfavoriet Roglic was het een ander verhaal. "Het grote probleem van Roglic was dat hij er helemaal alleen voor stond, hoe de Nederlandse pers de prestatie van Jumbo-Visma ook trachtte te verdoezelen. De ploegleiding heeft ook geblunderd. Er werd onvoldoende gecommuniceerd toen Roglic in opspraak kwam rond de Sloveense dopingpraktijken."

Als Carapaz zich effectief tot Girowinnaar kroont, is hij dan vertrokken? "Ik zie hem niet op het lijstje komen van veelvoudige rondewinnaars. Een Tour is in alle opzichten zwaarder dan een Giro. Meedoen voor eindwinst in de Giro kan hij in de toekomst nog wel. Maar als hij naar Ineos verhuist, heeft hij een probleem. Movistar-baas Unzué moet hem een beter contract geven. Dan kan hij kopman blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties