Remco Evenepoel kleurt etappe: "Natuurlijk ben ik wel een beetje teleurgesteld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Remco Evenepoel kleurt etappe: "Natuurlijk ben ik wel een beetje teleurgesteld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een erg bedrijvige Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) in de rit van zaterdag in de Ronde van Noorwegen, maar het leverde geen overwinning op voor de 19-jarige renner uit Schepdaal.

Evenepoel trok samen met Marc Hirschi van Team Sunweb in de aanval, maar op 4 kilometer van de meet was hun liedje uitgezongen. Een verdienstelijke poging van de wereldkampioen bij de junioren. 

"Vandaag probeerde ik voor de ritzege te gaan en daarom ging ik ervandoor op die lange klim", vertelde Evenepoel na afloop bij zijn team. "We werkten goed samen en gingen voluit, maar ze haalden ons kort voor de finish bij. Het voelde goed om in de aanval te zijn en de druk bij anderen neer te leggen."

'Blijven proberen'

"Natuurlijk ben ik wel een beetje teleurgesteld, want we werden pas laat ingerekend. Gelukkig is de koers nog niet over en blijven we het proberen", klonk het strijdvaardig. 

In de massasprint werd ploegmaat Alvaro Jose Hodeg tweede. Alleen thuisrijder Alexander Kristoff (UAE Emirates) was iets sneller dan de jonge Colombiaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties