Remco Evenepoel vlamt samen met renner van Lotto-Soudal gat van drie minuten dicht
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Evenepoel dicht met ferme inspanning kloof op de koplopers

Remco Evenepoel vlamt samen met renner van Lotto-Soudal gat van drie minuten dicht
Foto: © photonews

Remco Evenepoel is één van de grote smaakmakers in de Ronde van Noorwegen. De jonge Belg fleurt de rittenkoers op met zijn offensieve houding. In de vijfde etappe reed hij al tientallen kilometers in de aanval. Ook in rit zes is hij auteur van een straffe onderneming.

Evenepoel werd kort voor de finish in Drammen gegrepen in de vijfde etappe, maar dat weerhield hem er dus niet van om zich een dag later weer in de kijker te rijden. Nochtans was de vroege vlucht al vertrokken. Een andere Belg, Maarten Wynants, reed voorop. Dat deed de renner van Jumbo-Visma samen met Reinders, Abrahamsen en Bendixen.

KOPPELTIJDRIT VAN EVENEPOEL EN HAGEN

Ze bouwden zelfs een voorsprong uit van meer dan drie minuten, maar dan ontsnapte Remco Evenepoel samen met Carl Fredrik Hagen uit het peloton. Met hun tweetjes knalden ze al snel meer dan een minuut weg van de grote massa. Zo kregen ze ook de kopgroep in het vizier.

Ook het laatste half minuutje werd vlot dichtgereden en zo konden Evenepoel en Hagen de kopgroep vervoegen. Afwachten waar hun aanval uiteindelijk toe leidt en of de Belgische neoprof deze keer wel uit de greep van het peloton blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties