Tijdstraf maakt opdracht voor Primoz Roglic een klein beetje moeilijker

Tijdstraf maakt opdracht voor Primoz Roglic een klein beetje moeilijker
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Behoudens een mirakel in de afsluitende tijdrit zal Primoz Roglic de Giro niet winnen, maar het podium moet er wel nog in zitten. Ook na de kleine tijdstraf die Roglic van de jury kreeg. Al heeft het zijn opdracht wel een tikkeltje moeilijker gemaakt.

Nadat Roglic in de laatste bergrit de Monte Avena bereikte, maakten ze bij Jumbo-Visma in hun rekening. Ze leefden in overtuiging dat 13 seconden beter doen dan Mikel Landa in de afsluitende tijdrit voldoende zou zijn voor Roglic om alsnog beslag te leggen op de derde plaats in de eindstand.

Dat duurde echter niet lang. Op de voorlaatste klim Croce d'Auna werd Roglic een behoorlijk lange tijd geduwd door een toeschouwer. Te lang, oordeelde de jury. De Sloveen kreeg een tijdstraf van tien seconden aan zijn been. Hij moet nu 23 seconden goedmaken op de Spanjaard van Movistar om een plek op het podium te bemachtigen.

DERDE PLAATS NOG ALTIJD HAALBAAR

Dat moet gezien de betere tijdrijderscapaciteiten van Roglic nog altijd goed te doen zijn. Een derde plaats is wellicht wel het hoogst haalbare. Zijn achterstand op Nibali bedraagt immers al 1'22" en Carapaz lijkt met een voorgift van 3'16" op de kopman van Jumbo-Visma helemaal buiten schot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties