Xandro Meurisse rijdt naar mooie ereplaats op minuut van Franse winnaar
Redactie
| 0 reacties

Simon Gougeard wint Boucles de l'Aulne

Xandro Meurisse rijdt naar mooie ereplaats op minuut van Franse winnaar
Foto: © photonews

Het was een druk Frans weekend voor de mannen van Wanty-Gobert met eerst de GP Plumelec en ook Boucles de l'Aulne. In die laatste wedstrijd kwam Xandro Meurisse uitstekend voor de dag. Meurisse reed over de streep in de achtervolgende groep en werd vijfde. Gougeard soleerde naar winst.

Deze Franse eendagskoers vond plaats in de regio rond en finishte in aankomstplaats Châteaulin. De renners moesten 177 kilometer afhaspelen. AG2R had al de winnaar geleverd in de GP Plumelec en Alexis Gougeard zorgde voor een dubbel feest. De ploegmaat van Oliver Naesen reed solo naar de overwinning.

Daarmee was de drang naar goede uitslagen bij AG2R nog niet gestild. Een minuut en negen seconden na de passage van Gougeard aan de finish, won zijn ploegmaat Jauregui immers de finish om de tweede plaats. Julien el Fares van Delko Marseille Provenance zorgde voor een volledig Frans podium.

TWEE BELGEN IN TOP TIEN

Dat groepje met de achtervolgers telde in totaal zes renners. Onder hen ook Xandro Meurisse, die dus spurtte naar een vijfde plek. Vijf seconden later reed ook Dimitri Peyskens over de streep. De Belg van Wallonie-Bruxelles bemachtigde zo nog de achtste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties