Alaphilippe wilde absoluut een Belg langer bij de ploeg - Lefevere: "Het zijn twee tegenpolen"

Redactie
| 6 reacties
Alaphilippe wilde absoluut een Belg langer bij de ploeg - Lefevere: "Het zijn twee tegenpolen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, het is niet dat Patrick Lefevere de komende weken in de zetel kan luieren na de contractverlenging van goudhaantje Julian Alaphilippe, want er moeten nog heel wat dossiers afgehandeld worden. Naast het financiële aspect wilde Alaphilippe overigens absoluut één Belg langer bij de ploeg.

Alaphilippe tekende zaterdag voor twee seizoenen bij bij Deceuninck-Quick.Step. "Julian was prioritair. Kijk eens achterom wat hij dit jaar allemaal heeft gewonnen. En vorig jaar won hij ook twaalf koersen", citeert Het Nieuwsblad de teammanager. En of hij gelijk heeft. Alaphilippe won dit jaar onder meer Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en de Waalse Pijl. 

Er was veel interesse voor 'Loulou'. Enkele weken geleden meldde het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zelfs dat Direct Energie Alaphilippe wilde verleiden met een salaris van 4 miljoen euro. Nonsens volgens Lefevere. "Er is veel onzin verteld. Julian zou zogezegd een bod gekregen hebben van Direct Energie. Dat was nonsens. De manager Jean-René Bernaudeau liet ons weten dat hij eventueel bereid was om dat publiekelijk te ontkennen."

Devenyns

Maar één van de belangrijkste voorwaarden voor een nieuw contract bij Lefevere was zowaar ook een Belg. "Natuurlijk was het financiële essentieel, maar Julian wilde ook absoluut dat Dries Devenyns bij de ploeg bleef", zegt Lefevere. "Dries en Julian zijn tegenpolen: de ene een nerveuze sprinkhaan, de andere net heel kalm. Dries kan Julian rustig houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties