Ecuador heeft eerste winnaar van een grote ronde beet: "Ik weet niet wat te zeggen... Dit is een uniek gevoel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Richard Carapaz dolblij met eerste zege in een grote ronde in de Giro

Ecuador heeft eerste winnaar van een grote ronde beet: "Ik weet niet wat te zeggen... Dit is een uniek gevoel"
Foto: © photonews

Het is Richard Carapaz gelukt. De 26-jarige renner van Movistar is de eerste Ecuadoraan die een grote ronde heeft gewonnen. De vreugde was dan ook enorm groot bij Carapaz zelf.

Carapaz veroverde het roze na de veertiende rit en gaf de trui niet meer uit handen. "Ik weet niet wat te zeggen, dit is een uniek gevoel", vertelt een dolblije Carapaz. "Voor mij is dit de grootste triomf die ik ooit kan verwezenlijken. Dit zijn dingen die je jezelf niet kan inbeelden."

'Harde werk heeft opgeleverd'

"Maar mijn droom is uitgekomen. Ik geloof dat alles mogelijk is vanaf nu. Al het harde werk en de opofferingen hebben opgeleverd. Dit moment maakt alles goed", bekent de Ecuadoraan. 

De Movistar-renner moest in de afsluitende tijdrit in Verona vooral recht op zijn fiets blijven. "Ik had niet gedacht dat de tijdrit zo zou verlopen, maar ik heb nooit eerder zo gesukkeld in een proef tegen de klok. Het was heel de tijd afzien."

"Maar dit is een overwinning die er door de ploeg komt, die me door dik en dun gesteund heeft. Deze zege is voor hen, voor Ecuador en voor Latijns-Amerika. Dit moment beleven met mijn ouders, kinderen en vrouw, dat maakt het nog meer speciaal en uniek." De ouders van Carapaz waren speciaal naar Italië afgezakt. Het was de eerste keer dat ze het vliegtuig namen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties