Geen Ierse sprinter voor Deceuninck-Quick.Step, Patrick Lefevere veegt geruchten over Yves Lampaert van tafel

Redactie
| 7 reacties
Geen Ierse sprinter voor Deceuninck-Quick.Step, Patrick Lefevere veegt geruchten over Yves Lampaert van tafel
Foto: © photonews

De contractverlenging van Julian Alaphilippe was nog maar het begin voor Patrick Lefevere, want er staan hem nog enkele belangrijke transferdossiers te wachten. Eén ding is zeker: de Ierse sprinter Sam Bennett (BORA-hansgrohe) komt zijn ploeg niet versterken.

Heel wat renners zijn einde contract bij Deceuninck-Quick.Step. Zdenek Stybar, Enric Mas, Elia Viviani en Philippe Gilbert: allemaal zijn ze volgend seizoen in principe vrij. "Philippe is net terug van hoogtestage in de Sierra Nevada", aldus Lefevere in Het Nieuwsblad. "Komende week gaan we de eerste keer samenzitten."

Veelwinnaar Alaphilippe is er financieel op vooruit gegaan en dat betekent dat Lefevere mogelijk een andere topper laat vertrekken. Rondetalent Enric Mas is in beeld bij Movistar, Zdenek Stybar en Yves Lampaert worden in verband gebracht met CCC, waar Greg Van Avermaet rijdt. "Maar Yves ligt nog tot 2020 bij ons onder contract. Zo worden er heel veel geruchten rondgestrooid die nergens op slaan."

Lefevere zal ook enkele renners aantrekken, maar de Ierse sprinter Sam Bennett is er daar geen van. "Soms weet ik blijkbaar meer dan de journalisten. Bennett heeft al lang bijgetekend bij BORA-hansgrohe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties