Ondanks torenhoge favorietenstatus voor de Giro... "Ik kwam om te winnen, maar superblij met het podium"
Redactie
| 0 reacties

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ondanks favorietenrol blij met podium in de Giro

Ondanks torenhoge favorietenstatus voor de Giro... "Ik kwam om te winnen, maar superblij met het podium"
Foto: © photonews

Voor de Giro en na een week koers was Primoz Roglic bij alle bookmakers dé te kloppen man, maar de Sloveen van Jumbo-Visma kon de torenhoge verwachtingen niet inlossen. In Verona stelde hij wel nog zijn podium veilig.

Primoz Roglic eindigde in de chronoproef in Verona tiende. Het volstond om mee op het eindpodium van de Giro te mogen. Roglic was gebrand op een eerste eindzege in een grote ronde, maar moet het uiteindelijk stellen met twee overwinningen in een tijdrit en vijf dagen het roze. Wat overigens ook een mooie eindbalans is. 

Fysieke problemen

"Ik ben superblij om op het podium te eindigen", vertelt Roglic. "Ik kwam hier om te winnen, maar na de fysieke problemen en moeilijkheden van de afgelopen dagen ben ik trots dat ik dit nog heb kunnen bereiken. Ik heb mij voor de volle 110 procent gegeven."

"Om hier in Verona in deze arena te eindigen met zoveel steun van zoveel Sloveense supporters, dan voelt dit voor mij als een overwinning. Ik wil ook de ploeg bedanken voor de steun de afgelopen weken. Zonder ons team was dit niet mogelijk", aldus de Sloveen.

Ook daarbij kende Roglic genoeg pech met het uitvallen van zijn luitenanten Robert Gesink en onze landgenoot Laurens De Plus. 


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties