Ploeg van Wout Van Aert gaat vol voor Duitse sprinter Marcel Kittel

Redactie
| 14 reacties
Ploeg van Wout Van Aert gaat vol voor Duitse sprinter Marcel Kittel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel is al enkele weken een vrije renner na het beëindigen van zijn contract bij Katusha-Alpecin. Eén van de opties voor de toekomst is het Nederlandse Jumbo-Visma, de ploeg van Wout Van Aert.

Marcel Kittel vond bij Katusha-Alpecin nooit zijn oude niveau terug en kon het allemaal mentaal en fysiek niet meer opbrengen om te presteren. Na anderhalf seizoen slenteren werd zijn contract begin mei beëindigd. Het is nog niet duidelijk wanneer Kittel zijn comeback maakt in het profpeloton, maar volgens De Telegraaf staat de deur bij Jumbo-Visma wagenwijd open voor de komst van de Duitse sprinter. 

Zeeman en Martin

Beide partijen hebben al verkennende gesprekken gehad met elkaar. Ploegleider Merijn Zeeman werkte in 2011 en 2012 samen met Kittel bij de Shimano-ploeg, die nu Sunweb heet. Mogelijk kan een nieuwe samenwerking met Zeeman de carrière van de nog maar 31 jaar oude Kittel nieuw leven inblazen. 

Nog een voordeel bij Jumbo-Visma is dat Kittel er terug herenigd kan worden met zijn goede vriend en hardrijder Tony Martin. De twee reden samen bij Quick-Step en vorig jaar nog bij datzelfde Katusha-Alpecin. 

Het nadeel is dan weer dat Jumbo-Visma met Dylan Groenewegen en Danny van Poppel al twee sprinters heeft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties