Ploegleider van Deceuninck-Quick.Step maakt balans van Giro op: "Deklassering was flinke deuk in moraal"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ploegleider van Deceuninck-Quick.Step maakt balans van Giro op: "Deklassering was flinke deuk in moraal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een grote ronde zonder ritzege, dat was al van de Vuelta van 2015 geleden bij Deceuninck-Quick.Step. Nochtans zat het er in voor de troepen van Patrick Lefevere, maar in rit drie werd Elia Viviani gedeklasseerd.

Na drie weken zit de Giro er dus helemaal op na de afsluitende tijdrit in Verona. Voor Deceuninck-Quick.Step werd de Ronde van Italië geen voltreffer, want de verhoopte ritzege bleef uit. "Vooraf lag onze prioriteit bij het winnen van een rit met Elia. Dat gebeurde in rit 3, maar hij werd gedeklasseerd door de jury en dat was een flinke deuk in het moraal", vertelt ploegleider Klaas Lodewyck bij de ploeg.

Ook de klassementsambities van Luxemburger Bob Jungels mochten al snel opgeborgen worden. "We mikten ook op een goed klassement met Bob, maar dat pakte helaas niet uit zoals we hoopten. Desondanks bleven we wel vechten om aanwezig te zijn in de koers en sprongen we mee in ontsnappingen."

"Twee renners moesten opgeven met een blessure. Het was dus lastig, maar we zijn blijven koersen als team en dat was erg belangrijk", besluit Lodewyck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties