Finale controle moet uitsluitsel bieden voor Tom Dumoulin

Finale controle moet uitsluitsel bieden voor Tom Dumoulin
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het bloed aan zijn knie na zijn valpartij in de Giro zorgde voor een akelig beeld, maar Tom Dumoulin lijkt opnieuw klaar om te koersen. Al tekenen ze bij zijn ploeg Sunweb wel nog enig voorbehoud aan. Al gaan ze er wel vanuit dat hij aan de start komt van de Dauphiné.

Trainer Aike Visbeek schetst de situatie van Dumoulin. "Als alles volgens plan verloopt, zal Tom zijn wederoptreden maken in de Dauphiné. Zijn herstel is trager gegaan dan we gehoopt hadden. Hij zal donderdag een laatste MRI-scan ondergaan, als een finale controle vooraleer hij naar Frankrijk gaat."

WEDSTRIJDRITME OPDOEN

De bedoeling is uiteraard dat de klassementsman daar zijn conditie stilaan weer kan opbouwen. "Hij zal de Dauphiné gebruiken om terug in het wedstrijdritme te geraken. In juli zijn er grotere doelen. We zullen het dag per dag aanpakken, geen risico nemen en leggen geen focus op het algemeen klassement."

Met mondjesmaat kunnen ze bij Sunweb bepaalde pionnen recupereren. "Naast Tom keert ook Martijn Tusveld terug uit blessure en Robert Power is volledig hersteld nadat ook zijn Giro vroegtijdig beëindigd werd door een val." Daarnaast nemen ook Johannes Fröhlinger, Joris Nieuwenhuis, Casper Pedersen en Florian Stork deel aan de Dauphiné.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties