Giro van 2020 passeert wellicht langs minstens drie mythische cols

Giro van 2020 passeert wellicht langs minstens drie mythische cols
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu de Giro net achter de rug is, kan er alweer uitgekeken worden naar de volgende editie. Dit jaar stonden er alweer loodzware beklimmingen op het programma, al waren die misschien wel iets minder bekend. De enige mythische col, de Gavia, moest dan nog geschrapt worden.

Dat wil de organisatie volgend jaar naar verluidt toch anders aanpakken. Er zou dan terug geopteerd worden voor een passage langs meerdere mytische beklimmingen. De Gavia zou opnieuw in het parcours verwerkt worden, meldt de Italiaanse krant La Sicilia. Dat zou ook gelden voor de Etna en de Zoncolan.

OPNIEUW AANKOMST OP ETNA EN ZONCOLAN?

In de Giro van 2018 was er een aankomst boven op zowel de Etna als de Zoncolan. Esteban Chaves klom het best in de rit naar de Etna. Boven op de Zoncolan mocht Chris Froome het zegegebaar maken. Ruim een week later zou de Brit ook helemaal bovenaan staan in het eindklassement.

Er zijn overigens nog meer details uitgelekt over het parcours van de volgende Giro. Zo zouden er ook drie etappes in Sicilië op het programma staan. Wat wel al zeker is, is dat de Grande Partenza zal plaatsvinden in Boedapest. De proloog en de eerste twee ritten gaan door in Hongarije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties