Girowinnaar Carapaz reageert op interesse Team Ineos en schept klaarheid over de Tour

Girowinnaar Carapaz reageert op interesse Team Ineos en schept klaarheid over de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Waar het winnen van een grote ronde al niet goed voor is. Richard Carapaz was nog niet eens terug thuis of het lekte al uit dat hij zijn salaris volgend jaar kan vertienvoudigen door naar Team Ineos te gaan. Blijkt echter dat de Girowinnaar gerust bij Movistar wil blijven.

De Ecuadoraan laat het zich allemaal overkomen, de vele aandacht en de interesse van andere ploegen. "Ik ben nog altijd een normale kerel. Dit is allemaal het resultaat van de inspanningen die ik geleverd heb en de opofferingen die ik gemaakt heb", zegt de winnaar van de roze trui aan CyclingPub. "Als Movistar op me wil blijven rekenen, wil ik graag blijven."

Zijn status binnen het team is nu uiteraard ook veranderd, al was Nairo Quintana er wel als de kippen bij om aan te kondigen dat hij de enige kopman is in de Tour. "Ik heb gehoord wat Nairo gezegd heeft op de persconferentie, maar ik overweeg niet om de Ronde van Frankrijk te rijden."

GEEN TOUR, WEL VUELTA

Geen Tour dus voor de winnaar van de Giro. "Ik had het niet ingepland dit seizoen. Mijn intentie was om de Giro en de Vuelta te rijden. Ik zal nu dus focussen om mijn vorm weer op te bouwen richting de Spaanse grote ronde", laat Carapaz weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties