Lampaert deelt beslissing mee aan Verbrugghe en denkt al aan BK: "Ik zie dat Van Aert voorturend met tijdritfiets traint"

Lampaert deelt beslissing mee aan Verbrugghe en denkt al aan BK: "Ik zie dat Van Aert voorturend met tijdritfiets traint"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De dagen van Yves Lampaert in de nationale driekleur zijn bijna geteld. Tenzij hij zijn titel verlengd op het BK in Gent. Het BK tijdrijden in Middelkerke winnen zou ook al mooi zijn. Eén ding staat wel vast: op het WK wil Lampaert vol voor de wegrit gaan.

Lampaert zou graag de zesde renner in de geschiedenis worden die zijn Belgische titel kan verlengen. "Ik ga er alles aan doen. Het zal erop aankomen vanaf de start in Gent attent te koersen", zegt de regerende nationale kampioen in HNB. "Het BK is altijd moeilijk omdat we slechts met zes van Deceuninck-Quick.Step zijn. Lotto-Soudal kan op elke renner van ons vier of vijf man zetten."

REKENING HOUDEN MET OUTSIDERS

Enkele dagen voordien is er het BK tijdrijden in Middelkerke. "Neem dat Campenaerts een mindere dag heeft, dan is hij misschien te pakken. Maar het BK tijdrijden is niet uitsluitend Campenaerts versus Lampaert. Ook Thomas De Gendt is een kwaaie klant. Ik zie dat Wout van Aert voortdurend met de tijdritfiets traint. En dan is er nog Evenepoel."

Dat is nationaal, maar internationaal heeft Lampaert zo zijn voorkeur. "Voor het WK tijdrijden geef ik niet thuis. Ik heb bondscoach Rik Verbrugghe gezegd dat ik in Yorkshire de wegrit boven de chrono verkies. Ik zou liever mijn allereerste WK op de weg als prof rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties