Na Van Avermaet en Pasqualon kan zoektocht naar nieuwe naam op erelijst in Luxemburg beginnen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ronde van Luxemburg gaat van start met korte proloog

Na Van Avermaet en Pasqualon kan zoektocht naar nieuwe naam op erelijst in Luxemburg beginnen
Foto: © photonews

Ploegen als Wanty-Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Corendon-Circus moeten hun kans ruiken in de Ronde van Luxemburg. Er staan immers geen WorldTour-ploegen aan de start in de wedstrijd die nochtans in 2017 nog gewonnen werd door Greg Van Avermaet. De jacht op winst kan ingezet worden.

De 59ste editie van de Ronde van Luxemburg gaat vandaag van start en duurt tot 9 juni. Een belangrijke afspraak voor Wanty-Gobert, dat de rittenkoers opnieuw hoopt te winnen met Andrea Pasqualon. De titelverdediger behoort ook tot de topfavorieten, samen met Anthony Turgis en Jésus Herrada.

Anthony Turgis maakt deel uit van het sterke blok van Total Direct Energie, dat ook kan rekenen op Niki Terpstra. Voorts is het nagenoeg een zekerheid dat man in vorm Baptiste Planckaert zich opnieuw zal tonenen en is het uitkijken naar wat veldrijder Gianni Vermeersch vermag.

AVONDPROLOOG IN LUXEMBURG-STAD

Beginnen doen de renners met een korte proloog in het centrum van Luxemburg-stad. Op een technisch parcours moet er slechts 2,1 kilometer afgewerkt worden. Het is ook iets voor de late uurtjes. De eerste renner gaat pas van start om 19u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties