Net geen Belgische zege in proloog Ronde van Luxemburg

Net geen Belgische zege in proloog Ronde van Luxemburg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kop is eraf in de Ronde van Luxemburg. De rittenkoers werd op gang gebracht met een korte proloog van 2,1 kilometer over technische wegen. Piet Allegaert van Sport Vlaanderen-Baloise, maar de overwinning was voor Christophe Laporte van Cofidis. Die heeft wel een patent op tijdritten.

Door de beperkte af te leggen afstand waren de verschillen uiteraard ook klein. De Ronde van Luxemburg is mogelijk wel het soort wedstrijd waar de mannen van Sport Vlaanderen - Baloise in kunnen florereren en dat had Piet Allegaert goed begrepen. De 24-jarige renner zette een prima tijd neer.

Slechts twee renners deden nog beter. Marcel Meisen van Corendon-Circus, vooral bekend als tijdrijder, liet zien dat hij ook wel een stukje kan tijdrijden. De eerste leiderstrui was echter weggelegd voor Laporte. Hij staat dan weer bekend als sprinter, maar heeft het al meermaals uitstekend gedaan in het werk tegen de chrono.

EERST IN BELGIË EN DAN IN LUXEMBURG

De Fransman heeft dit jaar immers ook al een tijdrit gewonnen in de Ster van Bessèges en was mede daardoor ook de beste in het eindklassement. In 2018 won hij ook de tijdrit in de Baloise Belgium Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties