Sergeant deelt complimenten uit voor ontwikkeling Lambrecht: "Belangrijk om engagement verder te zetten"

Marc Sergeant looft Kurt Van de Wouwer voor zijn werk met Bjorg Lambrecht

Sergeant deelt complimenten uit voor ontwikkeling Lambrecht: "Belangrijk om engagement verder te zetten"
Foto: © photonews

Gezien de manier waarop Bjorg Lambrecht evolueert, hebben ze bij Lotto-Soudal een diamantje in huis. Daarom ook dat ze hem voor twee jaar lieten bijtekenen. Ook Marc Sergeant is verheugd. Voornamelijk omdat Lambrecht een talent is dat uit de jeugdopleiding van de ploeg komt.

Lambrecht is overigens niet de enige. "Naast bijvoorbeeld Benoot en Wellens hebben we nog tal van andere renners aan boord die voortvloeiden uit het project binnen Lotto-Soudal om jong talent te ontwikkelen", haalt Sergeant aan. "Dat is voornamelijk de verdienste van Kurt Van de Wouwer, verantwoordelijke van de U23-ploeg."

In elk geval heeft Lambrecht zijn contractverlenging dubbel en dik verdiend. "Wanneer je in zee gaat met een bepaalde renner, is het voor mij belangrijk om dat engagement ook verder te zetten. We hebben Bjorg de kans gegeven om een volwaardige profrenner te worden. Die aanpak heeft zeker en vast beloond."

VERTROUWD NEST

Het lijkt dus een win-win: zowel de ploeg als de renner varen er wel bij. "Binnen de ploeg koesteren we Bjorg. Ook al is hij nog maar 22, we kennen elkaar al een tijdje. Voor hem is Lotto-Soudal een vertrouwd nest. De komende twee jaar gaan we samen met Bjorg voor een gelijkaardige aanpak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties