Trek-Segafredo moest heel wat in het werk stellen om Nibali binnen te kunnen halen

Trek-Segafredo moest heel wat in het werk stellen om Nibali binnen te kunnen halen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 1 augustus zal naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd worden dat Vincenzo Nibali volgend jaar Bahrein-Merida inruilt voor Trek-Segafredo. Massimo Zanetti mag zichzelf dus op de borst kloppen, al was het wel niet zo simpel om Nibali te kunnen strikken.

Het gaat dan nog niet eens om de financiële voorwaarden. Er waren ook een aantal andere zaken die Nibali graag ingevuld zag. Het ging er vooral om dat hij met mensen uit zijn vertrouwde omgeving kan blijven samenwerken. Trek-Segafredo bleek bereid om zijn eisen in te willigen.

ZELFDE TRANSFER VOOR BROER ANTONIO

Daardoor zal ook Antonio Nibali, de broer van Vincenzo, in 2020 en 2021 in de loondienst van de ploeg van de Italiaanse koffieproducent rijden. Ook trainer Slongo, dokter Magni en masseur Palini zitten in het pakket. De voorbije jaren vormde deze groep mensen ook al een eilandje binnen Bahrein-Merida.

Koppel daar nog eens aan dat Nibali niet echt overweg kon met Milan Erzen en dan was een vertrek onvermijdelijk. Het houdt wel in dat Trek-Segafredo volgend jaar over twee anciens beschikt om uit te spelen in grote ronden: Vincenzo Nibali en Richie Porte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties