Van Avermaet neemt zijn rol als kapitein serieus en verwacht ene aanval na de andere

Van Avermaet neemt zijn rol als kapitein serieus en verwacht ene aanval na de andere
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is klaar voor weer een reeksje wedstrijden. Gullegem Koerse was om warm te draaien. De Hammer Series is al iets serieuzer. Als kapitein zal Van Avermaet leiding moeten geven en vooral de demarrages van de concurrentie moeten pareren.

Van Avermaet beseft dat het niet zo evident gaat worden als het lijkt. "Het zal goed zijn om na een paar vrije weken opnieuw te koersen op Hammer Limburg. Het zal zeker geen gans zijn om er stilletjes aan wat in te komen. Het koersen is intens en heel agressief. Zodra de vlag naar beneden gaat, is het de ene aanval na de andere."

Hopelijk kunnen we als team een goede uitslag behalen 

Het zal dus snel blijken hoe Van Avermaet uit zijn rustperiode komt. Tegelijkertijd toont de winnaar in hem nog altijd ambitie. "Het zal een goede kans zijn om te zien hoe het met mijn vorm gesteld is. Hopelijk kunnen we als team een goede uitslag behalen."

Al bij al heeft de olympisch kampioen er wel een goed oog in. "Ik denk dat we een goede groep renners hebben", maakt hij zich sterk.We zullen goed samenwerken om zoveel mogelijk punten te scoren in de loop van deze drie dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties