Van Den Spiegel en Flanders Classics doen oproep aan UCI

Van Den Spiegel en Flanders Classics doen oproep aan UCI
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Flanders Classics zijn ze bezorgd over de toekomst van het wielrennen. In Vlaanderen is het uiteraard nog een erg populaire sport, maar dat is niet overal zo. Flanders Classics heeft een aantal voordelen, maar moet daarvoor UCI en ASO meekrijgen. Dat beseft ook Thomas Van Den Spiegel.

In een podcast van Sporza Koers kaart de CEO van Flanders Classics het probleem aan. "Als je buiten Vlaanderen komt, zie je dat de koers het moeilijk heeft als sport. Er zijn heel wat tradities, waardoor de sport zichzelf klein houdt. Je moet durven los te laten."

Van Den Spiegel wil evolueren naar een ander model, zoals bijvoorbeeld de Champions League in het voetbal, maar ASO ligt dwars. "ASO heeft er geen baat bij om veel te veranderen, want het model werkt voor hen. Daarom houden ze veel tegen. We proberen de UCI te overtuigen dat als ze het wielrennen mondiaal wil uitbouwen, dat ze de navelstreng met ASO moet doorknippen."

DUIDELIJK ONDERSCHEID

Toch is een hervorming van de wielerkalender cruciaal volgens de ex-basketbalspeler. "Voor de fans is het belangrijk dat we een herkenbaar product hebben en daar hoort een herkenbare kalender bij. Er zit nu heel veel opvulsel op de kalender, zelfs op WorldTour-niveau. Daar moeten we vanaf. Er moet een duidelijk onderscheid komen tussen de wedstrijden die écht tellen en wat daaronder komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties