Yves Lampaert drukt expliciete wens uit

Yves Lampaert drukt expliciete wens uit
Foto: © photonews

Belgisch kampioen Yves Lampaert heeft nog eens het zegegebaar kunnen maken. Dat het 'maar' in Gullegem Koerse was, kon hem even niet deren. Dat gaat zo als het al even geleden is. Hij heeft alvast laten zien dat hij nog in goede vorm verkeert en hoopt dat zijn ploegleiders dat ook gezien hebben.

Mogelijk houden ze dat dan toch in hun achterhoofd wanneer ze binnenkort de knopen doorhakken bij het bekendmaken van de selectie voor de Ronde van Frankrijk. "Ik wil graag naar de Tour", windt Lampaert er geen doekjes om in Het Laatste Nieuws. "De start is in België en dat maakt het altijd speciaal. Ik hoop dat ik erbij ben."

GENOTEN VAN NATIONALE DRIEKLEUR

Die zege in Gullegem Koerse, hij was er heel tevreden mee. "Dit is toch een opsteker. Het is zeker niet simpel om hier te winnen. Kijk maar naar de tegenstand en het gemiddelde. Het is bovendien één van mijn laatste koersen in België met deze trui. Ik heb genoten van die trui en wil hem liever nog niet afgeven."

Lampaert staat erom bekend vaak met zijn krachten te woekeren, maar toonde dat hij ook energie kon sparen. "Doordat ik al vooraan zat, kon ik nog wat overhouden aan het einde. Ik wachtte op het juiste moment. Toen iedereen in de groep à bloc zat, ging ik. Het was nog 'werken' in de stukken tegenwind, maar ik kon standhouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties