Zware domper voor pechvogel Sam Oomen: seizoen is al voorbij

Zware domper voor pechvogel Sam Oomen: seizoen is al voorbij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sam Oomen liep bij een val tijdens de Giro een heupbreuk op, maar er is nog veel meer met hem aan de hand. Uit onderzoek is gebleken dat een operatie zich opdringt voor de Nederlander. Die zal binnen anderhalve maand uitgevoerd worden en maakt meteen een einde aan zijn seizoen.

Met amper vijf volledige maanden achter de rug zit het wielerjaar van Sam Oomen er dus al op. Er werd vastgesteld dat hij kampt met een beknelde liesslagader. Er werden verschillende behandelingen geprobeerd, tevergeefs. Om dit probleem grondig aan te pakken, werd besloten om over te gaan tot een operatie.

EERST HERSTELLEN VAN HEUPBREUK

Eerst moet hij wel nog herstellen van de heupbreuk die hij opliep bij zijn val tijdens de Ronde van Italië. Binnen een zestal weken zal Oomen dan geopereerd worden, om hem zo volledig fit te laten beginnen aan het volgende wielerseizoen.

"Ik ontdekte vlak voor de Giro dat ik een beknelde liesslagader had. Dat beantwoorde enkele vragen waar ik al enkele maanden mee zat over mijn linkerbeen. Mentaal is het een grote ontgoocheling, maar dat de oorzaak van de pijn gevonden is, zorgt ook voor opluchting. Soms moet je één stap achteruit gaan om er dan weer twee vooruit te zetten", blijft de renner positief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties