Baloise Belgium Tour: slechts 4 WorldTour-ploegen aan de start, maar wel mét Evenepoel, Wellens, Terpstra en de winnaar van 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Baloise Belgium Tour: slechts 4 WorldTour-ploegen aan de start, maar wel mét Evenepoel, Wellens, Terpstra en de winnaar van 2018
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van 12 tot 16 juni wordt de Baloise Belgium Tour, beter bekend als de Ronde van België, gereden. Aan mooie namen geen gebrek in de Belgische rittenkoers.

Er komen slechts vier WorldTour-ploegen aan de start in de Baloise Belgium Tour, maar daarom zijn de namen niet minder mooi. Lotto Soudal zakt met winnaar van vorig jaar Jens Keukeleire, Tim Wellens en tijdritspecialist Victor Campenaerts af. Deceuninck-Quick.Step rekent dan weer op de snelle Fabio Jakobsen. Toptalent Remco Evenepoel rijdt dan weer zijn eerste rittenkoers op Belgische bodem. 

De overige twee WorldTour-ploegen zijn Astana en Trek-Segafredo. De hemelsblauwe formatie rekent onder meer op Laurens De Vreese, bij Trek-Segafredo is het vooral uitkijken naar Mads Pedersen. De Deen werd vorig jaar nog tweede in de Ronde van Vlaanderen. 

Verder komen er ook nog mooie namen als Niki Terpstra (Total-Direct Energie), Bryan Coquard (Vital Concept), Christophe Laporte (Cofidis), Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Lars Boom (Roompot-Charles) en Timothy Dupont (Wanty-Gobert) aan de start. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties