Chris Froome voor belangrijke test in Dauphiné: "Gevoel is helemaal anders dan vorig jaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Chris Froome wil zichzelf testen in de Dauphiné met het oog op de Tour

Chris Froome voor belangrijke test in Dauphiné: "Gevoel is helemaal anders dan vorig jaar"
Foto: © photonews

Na een trainingsstage in Tenerife staat met de Dauphiné een belangrijke test voor Chris Froome op het programma. Daarna staat alles in het teken van een vijfde eindzege in de Ronde van Frankrijk.

Froome is blij met zijn vormpeil en denkt te staan waar hij moet staan op dit moment van het jaar. "De stage ging erg goed en zoals altijd voel ik me bij de tweede stage in Tenerife meer klaar om te koersen. Ik kijk er dus naar uit om opnieuw een rugnummer op te spelden", aldus de drievoudige winnaar van de Dauphiné. 

"Het is moeilijk om te zeggen waar ik sta omdat ik de laatste tijd weinig gekoerst heb, maar ik hoop mee te doen voor eindwinst in de Dauphiné. Ik ben alvast blij waar ik sta. Ik was misschien al iets te vroeg dit seizoen in vorm in Colombia, omdat ik te veel gedaan had. Maar nu is het gevoel helemaal anders."

Geen Giro

Het was ook een totaal andere opbouw dan vorig jaar, toen de Ineos-kopman eerst nog de Giro reed én won. "Het was leuk om de Giro op tv te zien, zeker omdat ik me helemaal anders voel dan vorig jaar. 

De selectie van Team Ineos voor de Dauphiné: Chris Froome, Vasil Kiryienka, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels, Ian Stannard en Dylan van Baarle

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties