Mathieu van der Poel hakt vrijdag lastige knoop door

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Mathieu van der Poel hakt vrijdag lastige knoop door
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naar het wereldkampioenschap wielrennen op de weg of naar wereldkampioenschap mountainbike? Mathieu van der Poel hakt morgen (vrijdag) de lastige knoop door.

Mathieu van der Poel heeft twee opties. Optie één is het WK mountainbike in het Canadese Mont-Saint Anne (28 augustus - 1 september), optie twee is het WK op de weg in het Engelse Yorkshire. Beide WK's combineren ziet de Nederlander van Corendon-Circus niet echt zitten. 

Vrijdag zullen Van der Poel en de KNWU (Nederlandse wielerbond, red.) beslissen welk WK hij zal rijden. Bovendien wordt in september ook het olympische testevent in Tokio gereden. 

Soort Amstel Gold Race

Bondscoach Koos Moerenhout wil er alles aan doen om Van der Poel mee naar Yorkshire te nemen, want in Engeland krijgen de WK-gangers een soort Amstel Gold Race. Een parcours op maat gemaakt voor de Nederlandse alleskunner dus. Bovendien zullen WK-gangers niet verplicht zijn om eind juni deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap. Van der Poel heeft al lang beslist dat hij daar zijn titel niet zal verdedigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties