Patrick Lefevere laat zich uit over de dossiers van Viviani, Mas én Stybar: "Zou me ontgoochelen moest hij elders al getekend hebben"

Redactie
| 6 reacties
Patrick Lefevere laat zich uit over de dossiers van Viviani, Mas én Stybar: "Zou me ontgoochelen moest hij elders al getekend hebben"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick.Step) is de volgende twee seizoenen reeds 'in the pocket' voor Patrick Lefevere, maar de komende dagen en weken staan nog enkele moeilijke dossiers van enkele toprenners op de agenda.

Lefevere heeft liefst achttien renners die na dit seizoen einde contract zijn. Of zeg maar liever had, want door het nieuwe contract van Julian Alaphilippe blijven er nog 'slechts' zeventien over. Maar de renners van Lefevere zijn gegeerd. Zo zou Zdenek Stybar gelinkt worden aan CCC en er volgens sommige media zelfs al getekend hebben. "Dat zou me ontgoochelen", vertelt Lefevere in HLN.

"Stybar rijdt al zo lang bij de ploeg, hij hoort bij de familie, dan lijkt het me logisch dat hij eerst met mij komt praten. Zdenek wordt al jaren betaald als een renner die klassiekers wint, maar dat is hem nog niet gelukt. Of misschien moet ik de E3 Harelbeke in die categorie onderbrengen - feit is dat Stybar een heel goed voorjaar heeft gereden", is de ploegmanager duidelijk. 

Ook sprinter Elia Viviani is einde contract. "Ook hier: in een onderhandeling gaat het altijd over geld. Ik wil Viviani zeker houden. 'Never change a winning team', maar niet ten koste van alles. De bedragen moeten redelijk blijven. Vorig jaar was Elia internationaal zegekoning, maar dit jaar is wat minder."

En dan is er ook nog het dossier van de Spanjaard Enric Mas. De enige echte klassementsrenner van Deceuninck-Quick.Step. "Hij wil het contract van een renner die top vijf in de Tour rijdt", windt Lefevere er geen doekjes om. "Dat potentieel is er, maar je zou het ook kunnen omdraaien en zeggen: rijd eerst eens top vijf."

"Vorig jaar werd hij tweede in de Vuelta, maar de Tour is toch nog iets anders. In dit soort onderhandelingen kan je ook een contract onder voorwaarden maken, waarbij zijn loon aangepast wordt als hij inderdaad top vijf of top drie rijdt", besluit de boekhouder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties