Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en andere veldrijders wachten nog steeds op geld van Wereldbeker in het Duitse Zeven
Redactie
| 11 reacties

Veldrijders wachten nog steeds op hun geld van Wereldbeker in het Duitse Zeven in 2017

Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en andere veldrijders wachten nog steeds op geld van Wereldbeker in het Duitse Zeven
Foto: © photonews

De veldrijders moeten nog steeds hun prijzengeld ontvangen van de Wereldbeker in het Duitse Zeven. Dat is ondertussen al van november 2017 geleden.

De veldrijders die anderhalf jaar geleden deelnamen aan de Wereldbeker in Zeven hebben nog steeds hun geld niet op hun bankrekening zien verschijnen. Dat meldt Wielerflits. De kans lijkt onbestaande dat de crossers hun geld ooit nog zullen terugzien, want de organisatie van de Duitse cross is ondertussen al een tijdje failliet verklaard. 

Wout Van Aert won de veldrit voor Mathieu van der Poel. Zij moeten respectievelijk nog 5.000 en 3.000 euro prijzengeld krijgen. De veldrijders die deelnamen in Zeven moeten alles samen in totaal nog 40.000 euro ontvangen. 

Vakbond

De renners hebben ondertussen al de Belgische rennersvakbond Sporta ingeschakeld, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat zij nog iets kunnen verrichten.

"Volgens de UCI is de organisatie verantwoordelijk", zegt Kris Wouters, ploegleider van Telenet Fidea. "Dat heeft Sporta vernomen van de UCI. Maar die kan dus niet betalen. Vergeet niet dat in een Wereldbeker geen startrecht noch onkostenvergoeding voorzien is. Dat prijzengeld is dus de enige bron van inkomsten van de renners."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties