De werelduurrecordhouder en ander schoon volk op eerste Belgische na-Girocriterium

De werelduurrecordhouder en ander schoon volk op eerste Belgische na-Girocriterium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het begrip na-Tourcriterium is u waarschijnlijk wel bekend. Vanaf nu is er ook een na-Girocriterium in ons land. In Borsbeek meer bepaald. Dat gaat door op Pinkstermaandag. Met namen als Victor Campenaerts en Thomas De Gendt aan de start hebben de toeschouwers alvast iets om naar uit te kijken.

Victor Campenaerts en Thomas De Gendt reden allebei de Giro uit. Meer nog: ze werden tweede en derde in de afsluitende tijdrit in Verona. Mooi als je die als organisatie kan strikken. Het zijn overigens niet de enige mannen met een patent op het tijdrijden aan de start, want ook Yves Lampaert tekent present. Vierde profrenner aan de start is Enzo Wouters van Lotto-Soudal.

OOK KOERS IN LIMBURG EN FRANKRIJK

Dat aantal blijft beperkt tot vier, want het is maandag ook de Ronde van Limburg en de Dauphiné. Maar toch: bovengenoemde straffe renners zullen wel voor spektakel zorgen in 'De 55 van Borsbeek'. Toepasselijke naam overigens, want de renners zullen in totaal 55 kilometer moeten afleggen in het centrum van Borsbeek.

Vroeger werd daar steeds een kermiskoers georganiseerd, maar door wegenwerken is enkel het centrum beschikbaar. Vanaf nu gaat men elk jaar voor een na-Girocriterium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties