Deceuninck-Quick.Step bindt opnieuw belangrijke pion twee jaar langer aan zich

Deceuninck-Quick.Step bindt opnieuw belangrijke pion twee jaar langer aan zich
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een kleine week geleden kondigde Julian Alaphilippe aan dat hij twee jaar langer bij Deceuninck-Quick.Step gaat koersen. Inmiddels is Michael Mørkøv tot hetzelfde besluit gekomen. De Deense kampioen is ingegaan op het voorstel van de ploeg van Patrick Lefevere.

Onlangs werd Michael Mørkøv nog tweede in Gullegem Koerse achter ploegmaat Yves Lampaert. De 34-jarige Mørkøv is bezig aan zijn tweede jaar bij de ploeg. Op korte tijd is hij uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde pion ter ondersteuning van de toppers.

HOGE NIVEAU VASTHOUDEN

"Ik had niet lang nodig om na te denken toen ik het voorstel van Patrick kreeg. Ik heb mijn plek in het team gevonden. Vorig jaar was mijn beste seizoen als prof. Ik kijk ernaar uit om de volgende twee jaar dit niveau vast te houden", omschrijft de Deen zijn ambitie. "Waar ik van hou bij dit fantastische team is dat we koersen om te winnen, in welke koers dan ook."

Ook Lefevere is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Het is niet alleen dat Michael hard werkt en zichzelf opoffert voor anderen, hij deelt ook zijn ervaring en kennis met het team. Ik weet hoe populair hij is bij de rest van de ploeg. Hem laten blijven, is een belangrijk deel van het uitbouwen van de ploeg voor de volgende jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties