Flanders Classics komt met belangrijk nieuws over Great War Remembrance Race

Flanders Classics komt met belangrijk nieuws over Great War Remembrance Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog werd de Great War Remembrance Race tot leven geroepen om het op een sportieve manier te herdenken. Het blijft voorlopig wel bij die ene editie. Gezien de kalender is het vooralsnog onmogelijk om de wedstrijd naar een hoger niveau te tillen.

Dat is alvast de conclusie van Flanders Classics. De concurrentie is dan ook niet min. Rond dezelfde periode de EuroEyes Cyclassics in Hamburg, de Ronde van Duitsland en ook nog eens de Ronde van Spanje georganiseeerd.

Thomas Van Den Spiegel geeft meer uitleg bij de beslissing. "We hadden gehoopt met de Great War Remembrance Race op relatief korte termijn te kunnen groeien naar een hoog niveau, maar we zijn eerlijk geweest met onszelf en moeten toegeven dat het er dit jaar niet naar uitzag dat we een wedstrijden gingen kunnen aanbieden die bij ons als organisaties past."

POTENTIEEL VAN DE WESTHOEK

Dat betekent niet dat het idee begraven wordt. "We blijven wel geloven dat 'de Westhoek' het potentieel heeft om uit te groeien tot een nog toonaangevendere wielerregio." De Est Mihkel Raïm won vorig jaar de eerste en voorlopig dus enige editie van de Great War Remembrance Race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties