Forfait onoverkomelijk: val op training houdt ploegmaat van Sep Vanmarcke uit de Tour

Forfait onoverkomelijk: val op training houdt ploegmaat van Sep Vanmarcke uit de Tour
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gezien de ernst van de verwondingen, werd er meteen gevreesd voor de deelname aan de Tour van Daniel Felipe Martinez na zijn val. Er werd nog gehoopt op een mirakel, maar dat blijft uit. Het definitieve besluit is genomen: Martinez gaat niet naar de Ronde van Frankrijk.

De 23-jarige Martinez kende vorig jaar een aardig Tourdebuut. De Colombiaan werd vijfde in het jongerenklassement. Dit jaar won hij een rit in Parijs-Nice, eindigde hij derde in de Ronde van Colombia en werd hij nationaal kampioen tijdrijden. Breukjes in de rechterpols en linkerduim maken het voor hem onmogelijk om de Tour van dit jaar te betwisten.

Martinez is inmiddels al onder het mes gegaan en moet nu twee maanden revalideren. "Ik kan op dit moment niets doen zonder de hulp van iemand anders", zegt de klimmer op de site van Education First. "Ik ben triest dat ik de Tour zal missen, want ik had er heel hard voor getraind. Ik zal mijn doelen nu verleggen."

ZWARE ADERLATING

Voor zijn ploeg is zijn afwezigheid alvast een zware aderlating. Zo valt er nog voor er een kilometer gereden is een belangrijke pion weg voor Rigoberto Uran, die in 2017 als tweede over de streep reed in Parijs en opnieuw op het podium mikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties